Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver en ny Martin Luther!

Nu borde vi kunna samla vettiga människor till en träff, där vi bilister skulle kunna protestera mot de vansinniga hastighetsangivelserna i Bollnäs och för övrigt i hela landet.

Annons

Hur kan vi acceptera att Nygatan i Bollnäs är begränsad till 30 kilometer i timmen. Det är en 9,5 meter bred gata, som under lång tid varit genomfart med 50 kilometer i timmen. Dessutom finns ingen skola, dagis eller sjukhus intill. Ett övergångsställe som är ljusreglerat finns på en motiverad plats. Vad jag kan dra mig till minnes så har det inte inträffat någon allvarlig olycka på sträckan. Sedan urminnes tider har det rått 50 kilometer i timmen på Brånanområdet. Plötsligt sitter det skyltar som begränsar hastigheten till 30 kilometer i timmen för hela området! Det finns inte angivet under skyltarna att det gäller hela Brånanområdet. Jag kan inte dra mig till minnes att det skett någon allvarlig olycka på den tid jag bott där, 37 år.

Vi behöver en Martin Luther, som hjälper oss att bli kvitt de moderna avlatsbreven där vi köper oss syndernas förlåtelse och gör avbön. Jag har kört bil i 52 år och aldrig varit ute för en krock eller olycka men vid tre tillfällen de sista 15 åren ”betalat avlat” eftersom jag bland annat körde 6–7 kilometer i timmen för fort klockan 22.30 på en väg där jag var helt ensam. Det måste finnas bättre metoder i dagens samhälle att få människor att ta hänsyn och visa respekt. Polisen gör vad byråkraterna beslutar men resurserna borde fördelas till andra områden av kriminalitet. Till exempel fler kontroller av alkohol- och knarkrelaterade olyckor och våld. Om reglerna är utformade av och för människor, blir det säkrare och vänligare.

Axel Hartman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons