Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi backar inte in i framtiden

Vi ser idag en starkt framväxande servicesektor med många nya företag både i landet och i Ljusdals kommun. Nya företag som startas och ofta drivs av kvinnor.

Annons

Vi Centerkvinnor har under många år kämpat för att hushållsnäratjänster ska jämställas med andra branscher, att införa ett så kallat RUT avdrag. RUT ska underlättar i människors vardag med jobb, barn och familj.

Att en snickare sätter in ett nytt fönster i mitt hus är helt okej och man får göra ett ROT-avdrag, men att en städfirma sen kommer och putsar samma fönster är inte okej om S, V och MP får bestämma. Mycket märkligt tycker vi, och i vad ligger skillnaden?

Vänstern vill till och med utöka ROT-avdraget, var ligger jämställdheten i det förslaget? Är mäns hantverksjobb mer värda en en kvinnas servicetjänster?

Vi ser idag en starkt framväxande servicesektor med många nya företag både i landet och i Ljusdals kommun. Nya företag som startas och ofta drivs av kvinnor. Kvinnor som är stolta över sina företag och vilkas drivkrafter är att hjälpa andra som behöver det. Stressade småbarnsfamiljer, äldre som bor hemma, och många andra som vill prioritera sin dyrbara tid på annat än städning.

Pigjobb! säger S V MP, nedvärderande säger vi. Man ska ta reda på sin egen skit, säger S, V MP, här kommer gamla Luther fram och säger att det är fel på de som vill och kan försörja sig på just andras skit. Det är bara de välbeställda som har råd! säger kritikerna, fel säger vi. Statistik visar att många låg-och medelinkomsttagare nyttjar hushållsnära tjänster.

Nu får valet den 19/9 visa om medborgarna är beredd att avskaffa hushållsnära tjänster och RUT-avdraget. Med en röst på Centerpartiet garanteras att det blir kvar, och till och med utökas med nya tjänster.

Det är en ny tid vi lever i, och alla jobb är lika mycket värda. Centerpartiet tänker inte backa in i framtiden, som S V MP verkar vilja.

Helena Brink

Centerpartiet

Maj-Britt Tönners

Centerpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons