Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi är trygga med Bäckström

Vi centerpartister kan återigen läsa i Hudiksvalls tidning den hur oppositionsrådet Stefan Bäckström smutskastas. Det är ett märkligt fenomen som inträffat tidigare.

Annons

Svar till Fair play och demokratiförespråkare (20/1).

Vi centerpartister kan återigen läsa i Hudiksvalls tidning den 20/1 hur oppositionsrådet Stefan Bäckström smutskastas. Det är ett märkligt fenomen som inträffat tidigare. Denna gång är signaturen Fair play bekymrad för kommunens allianssamarbete. Synd att Fair play inte förstår att upprepad smutskastning är en stor del i att allianssamarbetet inte är tillfredställande. För oss centerpartister är det inte acceptabelt och det är inte enbart ett angrepp på Stefan Bäckström utan ett angrepp på Centerpartiet.

Vi centerpartister kan bara beklaga att signaturer som Fair play får fortsatt utrymme att rasera allianssamarbetet. Utan tvekan är detta ett stort problem som moderater, kristdemokrater, folkpartister och miljöpartister behöver lösa. Omfattningen av den otjänst Fair play gör mot dessa partier går ej att uppskatta men att det får följder för samarbete borde vara anledning nog att ta itu med Fair play internt.

Vi centerpartister förstår att Fair plays utspel har sin grund i egen oförmåga att hantera konstruktiv politik och det behöver ingen djupare förklaring. Lösningen kan vara att Fair play får lära sig och sin organisation egna framgångsfaktorer i stället för att skylla på någon annan när det inte lyckas.

Vi centerpartister i Hudiksvalls kommun känner oss trygga och är tacksamma att ha Stefan Bäckström som oppositionsråd. Vi har möjligheter att uttrycka våra åsikter och vet att Bäckström förvaltar sitt uppdrag genom att låta oss och de medborgare han möter att komma till tals genom honom. Det är en unik möjlighet för att genomföra praktisk demokrati.

Vi centerpartister ser mycket allvarligt på att Fair Play påstår sig vara demokratiförespråkare, vet Fair play över huvud taget något om hur demokrati fungerar? Eller är Fair plays uppfattning om demokrati att enbart få sin egen vilja igenom?

Jan-Erik Jonsson, Olle Jonsson, Ann-Cathrin Bryngelsdotter, Matts Persson, Per Anders Nilsson, Annica Norman, Stefan Svedman, Marcus Olsson, Jessica Norman, Mats Guldbrand, Tomas Johansson, Jeanette Jonsson

Centerpartiet i Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons