Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verklighetens verkliga kostnader

Svar till Vakna det är val (10/9).

Annons

Kommunfullmäktige har, utifrån en socialdemokratisk motion, hanterat en stor utredning om att omorganisera nämnder, styrelser och förvaltningar i kommunen. Målet har varit att effektivisera organisationen och beslutet innebär bland annat en bantning av kommunalråd och nämnder.

Barn- och utbildning har under år 2009 minskat förvaltningen på grund av den minskade budgetramen för 2010. Under pågående år har förvaltningschefen omorganiserat sin förvaltning, vilket han har ett eget mandat att göra och som inte grundar sig på något politiskt beslut.

Signaturen Vakna det är val skriver att jag som nuvarande BUN-ordförande behöver ett större stöd i form av fler chefer. Den anonyme signaturen gör även en jämförelse mellan mig och Yvonne Oscarsson, vilket känns som en jämförelse mellan äpple och päron. Jag valde att avsäga mig alla större uppdrag i samband med att jag fick förtroendet att leda nämnden. Detta för att skapa en politisk tillgänglighet och för att nyttja min möjlighet till att driva utvecklingsfrågor som ordförande i nämnden. Under min ledning har samverkan mellan skola och omsorg organiserats, samverkan mellan gymnasieskola och näringsliv organiserats, kvalitetssäkringen har ökat, delaktighet till ledamöter har varit av betydande förändring och klimatet vid sammanträdena har förändrats till det positiva.

Under min ledning har dessutom omorganisationerna skapat en billigare administration, så Vakna det är val är ute och cyklar med sitt påstående. 750 000 kronor mindre kostar våra chefer i dag och det kan inte bli ett starkare stöd för varken mig eller förvaltningschefen. Dock är det mer effektivt och det var just det som var tanken.

Malin Ängerå (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons