Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligheten inte i kapp Westin

Sven-Olof Westin (26/6) lägger an tonen om den tragiska olyckan vid Kolmården då han refererar till ”vargkramare”.

Annons

Man kan skönja att texten kommer att genomsyras av osaklighet och en syn från ett snävt (eget) perspektiv. Såväl vargar som de övriga djur Westin hänvisar till är, även om de har blivit socialiserade med människan, just vilda och djur. Det är förmodligen här det har brustit i rutinerna utan att gå in närmare på detaljerna kring detta.

I sin förvirrade text skriver Westin att de 450 (som egentligen är cirka 250) vargar som finns på Sveriges ”lilla” yta är ett samhällsproblem. Har Westin inte hört talas om de mindre länder som har fler vargar utan ”samhällsproblem”? Han yrar vidare om ojagade vargar och om någon som springer bland kåkar och lekplatser? Är det herr Westin och vad gör han i sådana fall där?

Våra vilda djur vill inte ha sina revir i Stockholm oavsett vad Westin eller stockholmarna vill. Westin och övriga medborgare kan däremot avgöra var de själva vill bo. Vad sägs om att flytta till storstan, bo med 100 andra i samma hus, stå som en packad sill i tunnelbanan och kanske bli ihjälsparkad för att du sagt till någon att inte kissa i portuppgången? Jag bor på landet och har accepterat mitt val – välj själv och acceptera ditt val!

Av Westins uttalanden kan man även konstatera att han inte är någon större beundrare av WWF. De arbetar nämligen för bevarandet av hela världens djur och miljöer – oavsett lokalbefolkningens egna åsikter ofta inskränkta av okunskap och ekonomiska möjligheter. Har Westin hört talas om ekosystem? Tyvärr är det inte uppbyggt kring en personlig världsbild och hur någon vill att världen ska se ut.

En trovärdig helhetsbild av eventuella samhällsproblem skapas inte genom Westin, hans enögda anhängare eller den kår som bedriver jakt, dödandet av andra levande varelser, som ett nöje och med ekonomiska motiv! De samhällsproblem vi i dag har är en bristande tolerans och respekt mot såväl människor som djur.

Man kan konstatera att verkligheten dessvärre ännu inte har hunnit i kapp Sven-Olof Westin. En glädjande nyhet torde vara att Rödluvan bara var en saga, det finns vare sig tomtar eller troll och jorden har upptäckts vara rund.

Daniel Ekblom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons