Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligen glädjande med Brexit

Verkligen glädjande att folken i United Kingdom röstade nej till fortsatt medlemskap i EU.

Annons

Bondfångeriet EU måste förr eller senare ändå rämna efterhand som EU:s verkliga ansikte blir allt tydligare. Bondfångeriet är för Sveriges del avgiften till EU, på cirka 40 miljarder kronor per år. Knappt hälften betalas tillbaka, och då rubriceras pengarna som EU-bidrag (gåvor) från EU till Sverige.

Visserligen bedriver svenska staten samma förtalskampanj mot landet Sverige utanför Stockholm och i synnerhet mot Norrland. För varje usel krona som staten återinvesterar till Norrlandslänen så betecknas skattekronorna av press och riksdag som bidrag (gåvor), en avsiktlig vilseledande förtalskampanj.

Jag är glad för att jag deltog i Nej till EU när folkomröstningen genomfördes i Sverige. Snart kan vi nejsägare till EU-medlemskapet låna devisen, vad var det jag sa, av känd hälsing. Modigt av engelsmännen att rösta för utträde ur EU, för de kommer att drabbas av ekonomiska, dolda eller öppna sanktioner i årtal. Men efter den hetluten kommer England att vara ett föregångsland för fria staters utveckling.

EU:s protektionistiska gränsutvidgning som hela tiden flyttar ut EU:s gränser, med kapitalet som vapen, hotar i alltför hög grad andra stormakters intressen, exempelvis Ukraina där EU:s handelsavtal utöste ett mindre inbördeskrig och Rysslands ockupering av Karimhalvön.

Sören Molander

Njutånger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons