Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vems sanning, Bo, vems sanning?

Vems sanning, Bo Wikström (11/6)? Från barn- och utbildningsnämndens protokoll den 23 mars 2011: ”Vidare beslutar nämnden att till extra nämndssammanträdet i maj ska beslutsunderlaget för IT-plan kompletteras med kostnader för alla verksamhetssystem som finns inom barn- och utbildningsförvaltningen samt att tre olika förslag till datortäthet ska redovisas”.

Annons

Du säger ”tre olika förslag till beslutsunderlag redovisades även om de olika förslagen inte specificerade 1:1 eller 1:10 utan byggde på hur vi i olika takt skulle få så hög datortäthet som möjligt”. Redan där är ju beviset att tjänstemännen inte har gjort det de skulle göra. De tog inte fram något förslag på datortätheter och förslagen som presenterades var ju inte korrekta underlag då de blandade ihop kronor och antal i underlaget så det inte gick att läsa ut.

Kostnaden för verksamhetssystemen redovisades säger du men vi fick inte veta allt vad som ingår. Vi fick veta exakt vad som ingick uppläst för oss först efter jag hade frågat om vad som ingick i ”underlaget” som vi fick. Jag utgår ifrån när man beslutar att begära in underlag, i detta fall 3 olika förslag, så begär man in offerter för att se var vi kan få bäst pris och inte gå efter principen dyrast är bäst.

Priset på datorerna som vi köper in nu fick jag utav ansvarig säljare hos Dell som sköter vårt avtal. Varför skulle han ljuga för mig som ledamot i nämnden? Du påstår även att majoriteten inte valde att fortsätta att köpa dyra datorer från Dell de kommande fyra åren. Av vem kommer vi då att då? Det fanns ju inga andra förslag på leverantörer i underlaget som vi fick så då måste det vara Dell.

Du säger även ”Dessutom så kan det IT-system vi har i dag inte sägas upp förrän tidigast september 2013 och att redan nu låsa upp oss för ett IT-system från dess borde du förstå att vore vansinnigt, detta med tanke på den snabba teknik och programutvecklingen som sker på IT området”. Då måste jag ställa frågan, varför har nämnden varit så vansinnig och låst upp sig fram till 2013?

Vems sanning, Bo, vems sanning?

Linus E. Ohlson (M)

ledamot i barn- och utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons