Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vems S-politik gäller?

För ett tag sedan publicerade LjP en artikel om fördelning av skolpengen. Vi fick veta att det går mycket mindre pengar till Ljusdals skolor än till skolor i andra kommuner. I jämförelse med EU-skolor var fördelningen ännu sämre. Med andra ord bemanningen i våra skolor i Ljusdal är sämre än övriga skolor i landet och ännu värre i jämförelse med EU-skolor.

Annons

I LjP fick vi också läsa att ytterligare besparingar är ett måste under 2011 för att få kommunens ekonomi i balans. Barn- och utbildningsnämndens budget utgör en stor del av kommunens budgetram.

Vad gör utbildningschefen då? Jo, han anställer ytterligare två chefer, en gymnasiechef som saknar erfarenheter från gymnasiet och en grundskolechef som saknar akademisk examen. Men utbildningschefen är inte färdig med sitt bygge ännu. En chef till ska förvaltningen ha: en chef för "elevhälsan".

Hur ska alla dessa chefer hjälpa eleverna på Stenhamre? Med dessa extra tillsättningar skulle Stenhamre få ytterligare 5–6 lärare. Elever i behov av extra stöd skulle få 6–7 elevassistenter.

Utbildningschefen får stöd av BUN. Ordföranden i BUN är socialdemokraten Malin Ängerå. För den medvetna väljaren blir det svårt att se kopplingen mellan Mona Sahlins "ideologiska" tal inför valet och Malin Ängerås konkreta handling. Vad är Socialdemokraternas skolpolitik? Är det som partiet centralt säger eller det som politikerna lokalt gör?

Röstberättigad Ljusdalsbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons