Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vinner valstriden?

Enligt opinionsundersökningar som tydligt visar att ”de röda gör det” presenteras dagligen. Alliansen då? Har de ingen orsak att vilja fortsätta kampen? Lämnar de walkover?

Annons

Enligt opinionsundersökningar som tydligt visar att ”de röda gör det” presenteras dagligen.

Alliansen då? Har de ingen orsak att vilja fortsätta kampen? Lämnar de walkover?

Det finns väl ett gyllene tillfälle, nu när Centern är för kärnkraft, att streta mot, enligt min åsikt.

Elleverantörerna med den prissättande Elbörsen gör, som jag ser det, allt för att avindustrialisera Sverige via sin prissättning. Dessutom har sedan långa tider den produktiva kärnkraften alltid planerat in sina ombyggnader och reparationer till den kallaste årstiden, vinterhalvåret?

Planerat eller inte, men ingår det i ett ”mystiskt spel” för galleriet? Allt fler industrier ägs av utländskt kapital! Är det fiskar i grumligt vatten som arbetar för att göra Sverige till en pittoresk semesterort för att övriga Europa staters innevånare ska ha ett mål att resa till för rekreation?

Den konstellation som kan reda ut och sätta P för detta ränkspel, den ska ha makten i Sverige, sedan bekommer det, i varje fall inte mig, vilken av de stridande parterna som griper den, makten.

Regeringen och staten bör visa att det är den sammanslutningen som bestämmer –men Vattenfall då? Är det företaget helt oskyldigt i det här fiskafänget – de tänkte ju, som lök på laxen, sälja ut hela det befintliga elledningsnätet i Sverige. Då hade väl ”tappen tagits ur på Moder Sveas stolta fartyg"?

Allt är inte nytt under Solen – även har fläckar!

Fundersamma

Karl Pedal

alias för Karl Gösta Åhlénius

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons