Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vill syssla med politik…

… när man ständigt utsätts för onyanserad kritik och motstånd?

Annons

Vi väljer människor som ska ansvara för kommunala verksamheter. Somliga ger av sin tid och avstår andra intressen för att man tror på det demokratiska systemet. Man vill bidra till förändringar och förbättringar. När konflikter uppstår som den mellan ordförande och förvaltning så bistår företagshälsan personalen. En ensidig utredning görs utifrån den ena partens syn. Detta förmedlas därefter i media där ansvarig politiker görs ansvarig. Vem bistår politikern? Vem stöttar när konflikter uppstår?

Om vi ska få människor att ställa upp på politiska uppdrag så måste de också veta att de har stöd och uppbackning. Man måste som partikamrat och parti visa sitt stöd. Vi har gemensamt ansvar för våra förtroendevalda. De som har maktansvar i det egna partiet måste stötta så att förtroendevalda känner trygghet i sina uppdrag. Det vill vi undertecknare se mer av hos kamrater och allmänhet. I den pågående konflikten bör det tillsättas en opartisk utredning och den politiskt styrda organisationens ställning ska förtydligas för de tjänstemän som inte förstått den.

En person med fem års ledarskapsutbildningar och två mandatperioders erfarenhet och utan tidigare konflikter eller kritik borde inte behöva bli skinnflådd inom sin förvaltning eller i lokal press. Vi, undertecknare, vill härmed uttrycka vårt stöd för Nina Burchardt som person, partikamrat och politiker.

Styrelsen Nordanstigs Socialdemokratiska Arbetarekommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons