Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem vanvårdar rabatterna?

Jag skäms! Under hela sommaren och fram till skrivande datum, 2 augusti, har rabatterna i centrala Ljusdal varit orensade.

Annons

Meterhöga tistlar har på vissa ställen helt tagit över de planterade rosenbuskarna. Jag tror i alla fall att det är rosor men kan inte vara riktigt säker eftersom ogräset syns mer, och är högre än det som är planterat.

I genomfarten ligger dessutom högar av bråte och skräp helt synligt, vecka efter vecka, månad efter månad. Jag kan för mitt liv inte begripa varför det ska behöva se ut på detta vis? Att rensa rabatterna och forsla undan skräpet borde ta högst en arbetsdag för några personer.

Att det ser snyggt och prydligt ut har stor betydelse. Det ger ett gott intryck, och besökare lägger gärna märke till om det finns fina planteringar och välrensade rabatter.

Nu är snart semestersäsongen över för i år, och tusentals turister har lagt märke till Ljusdals orensade och igenväxta rabatter. Värst är det mitt i Ljusdal, i rabatten utanför tingshuset.

Det är också där flest besökare och innevånare promenerar, och på nära håll ser förödelsen i rosenrabatten.

Vem är ansvarig för att tätortens rabatter rensas? Jag har i år, liksom några tidigare år, påtalat det jag ser, för kommunalrådet. Hon håller med mig att det ser för bedrövligt ut men det blir inte mer rensat för det.

Jag frågar igen: Vem är ansvarig för eländet?

Yvonne Oscarsson (V)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons