Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem skapar otryggheten?

Yttrandefriheten är en rättighet med stort medföljande ansvar. Detta är problemet hos Folkfronten, de använder yttrandefriheten som ett vapen, men de vill inget hellre än att yttrandefriheten skall begränsas.

Annons

Jag liksom mitt parti, Centerpartiet, värnar väldigt mycket om yttrandefriheten. Däremot får det aldrig ske på villkor att många människor kränks och anklagas. Där måste man sätta gränsen. Yttrandefriheten är en rättighet med stort medföljande ansvar. Detta är problemet hos Folkfronten, de använder yttrandefriheten som ett vapen, men de vill inget hellre än att yttrandefriheten skall begränsas. De tar också på sig dräkten av någon sorts sanningssägare och tror att gemene man skall gå på det. Jag tvivlar starkt på att så många människor gör det.

Jag vill uppmana alla människor att besöka deras hemsida och läsa det punktprogram som Folkfronten har. Mig skrämde det i alla fall.

Frågan jag tror vi ska ställa oss är vilket samhälle vi vill ha? Vilka är det egentligen som skapar otrygghet i samhället?

Två oerhört viktiga frågor som måste belysas i debatter. Vi får heller inte blunda och tro att krafter som dessa bara försvinner, utan prata om det.

För mig är bilden klar, jag känner mig trygg även när jag möter människor av andra nationaliteter än den svenska, men när främlingsfientliga organisationer vill ha aktiviteter här, då blir jag orolig.

Det som ofta brukar framhärdas från dem är att den svenska kulturen håller på att försvinna och ersättas med andra. Detta är inget annat än rädsla och okunskap. Kultur är inget statiskt utan det är ständigt pågående process som har pågått i årtusenden. Vi kan inte stoppa denna process och det är inget vi ska göra heller. Det är dessutom oerhört positivt att både få ta och ge av det kulturella utbudet, för vi har också mycket att dela med oss.

Häromdagen lyckades Jimmie Åkesson (SD) med konststycket att snurra ihop en debattartikel, där han bland annat påstår att Sverige har flest våldtäkter i Europa. Detta förnekades med motbevis och även med förklaringen att vi har en annan syn på våldtäkt än vad man har i många andra länder. I Sverige är vi också mera benägna att anmäla sådana här övergrepp. Att han dessutom pekade på en rapport som BRÅ (enligt hans utsago) tagit fram gjorde inte saken mera förtroendeingivande. De tillbakavisade det påstående direkt. Punkt på punkt lyckades en reporter på SR att avslöja hans påståenden.

Tyvärr är det så här de jobbar och vi måste ta den här debatten och visa på det samhälle som kommer att bli om partier som SD får makten eller att organisationer som Folkfronten får en stark ställning i samhället.

Jag ser med glädje fram emot fler kulturer att influeras av och att även jag kan få dela med mig.

Kalle Khalidy (C)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons