Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem ska lära ut vad som ska göras?

Sommar innebär vikarier på många områden. Ett område som det är noga med hur man uppträder och bemöter, är inom vården. Det finns många fina och trevliga ungdomar idag, och de flesta försöker göra det de tror är bra.

Annons

Men de finns några som tror att det är lämpligt att hänga på en jargong som kanske den ordinarie personalen använder. Informationen till vikarier borde vara att visa respekt, och vara lyhörd när man kommer till främmande människor, som är beroende av hjälp, och som i sig i bland bävar för "vad som ska komma".

Det är bra att många gamla på servicehus får hjälp att komma ut under sommaren men.... var finns de som ska hjälpa de som bor hemma? Arbetsledningen för ungdomar har ett stort ansvar, det är oftast första arbetsplatsen, och då är det viktigt att det är arbete inte "stolsittande" som gäller.

Det är inte lätt för killen eller tjejen om det inte visas vad som ska göras, då kanske det inte blir så mycket gjort, och de är inte den unges fel. Nu när det inte finns så gott om jobb så är det synd om ryktet går, att lat går först.

Osäkerheten finns hos de flesta men en bra arbetsledning är A och O.

Mary Holm

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons