Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem behöver pengarna mest?

Ljusdals kommun säger sig vilja ha Sveriges bästa skola. Lärarnas Riksförbund är tveksamt till det. Det kan tyckas underligt att ett fackförbund som vårt, i vars stadgar det står att vi ska verka för skolans bästa.

Annons

Ljusdals kommun säger sig vilja ha Sveriges bästa skola. Lärarnas Riksförbund är tveksamt till det. Det kan tyckas underligt att ett fackförbund som vårt, i vars stadgar det står att vi ska verka för skolans bästa, börjar bli tveksamma till målet att skapa Sveriges bästa skola här i Ljusdal. Min förhoppning är att ni som läser detta blir så upprörda att ni läser vidare och sedan agerar.

Sveriges bästa skola för oss i Lärarnas Riksförbund, är en skola som sätter elevens bästa i fokus. Det är en skola som till fullo ges möjlighet att arbeta efter skollag, läroplaner, kursplaner och andra styrdokument. Det är en skola som har tillit till den profession som enligt skollag ska undervisa eleverna, det vill säga lärarna.

Sveriges bästa skola för barn- och utbildningsnämnden och utbildningschef Stefan Meuller är en skola som nästa år tillförs tio miljoner kronor. Dessa pengar ska BUN och utbildningschef äska. Men det är väl bra kan man tycka? Svaret på det är givetvis ja.

De tio miljonerna ska, om de beviljas, gå till musikskolan, Estrad Ljusdal och fritidsgårdar. Se rubrikerna om det blir som de tänkt sig "BUN och utbildningschef fixar mera pengar till skolan, hipp hipp hurra."

Nu består skolan i Ljusdal av flera skolformer än de ovan nämnda, nämligen grundskola, förskola, gymnasium med mera. Här ska det sparas tre miljoner kronor. Har poletten trillat ner?

Vi säger inte att musikskola, Estrad Ljusdal och fritidsgårdarna är oviktiga. Vi säger att målet Sveriges bästa skola inte kan skapas genom att enbart gynna de icke lagstadgade skolformerna. Ljusdals kommun måste satsa på alla skolformer.

Christian Jensen

kommunombud i Ljusdal

Lärarnas Riksförbund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons