Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vem är natthärbärget till för?

Mikael Olausson undrar för vem Natthärbärget i Hudiksvall är till? Henrik Persson (S) ger Svar direkt.

Annons

Jag vill ha ett svar på frågan vad som ska hända med natthärbärget i Hudiksvall. Ska det vara ett tillhåll för EU-migranter som det är nu, eller ska det vara till för våra hemlösa, vilket ju var syftet från början? Jag har försökt få svar på frågan, men ingen vill svara. Ynkligt!

Mikael Olausson

Svar direkt

En sak som måste klargöras, det är inte kommunen som ska bedriva natthärbärge. Det är i huvudsak föreningen Hudiksvalls Natthärbärge, HNH, tillsammans med föreningen RIA-Hela Människa, RIA, som ska göra det. HNH och RIA har avtal med kommunen som reglerar verksamhetsbidrag.

Från kommunen anser vi att ett natthärbärge är till för människor som av någon anledning saknar tak över huvudet. Natthärbärget i Hudiksvall kommer att bedrivas i RIA-gården som förhyrs av föreningen RIA som i sin tur upplåtit lokaler för nattverksamhet till föreningen HNH. Deras samarbete finns reglerat i avtal mellan dessa två föreningar. Jag förutsätter att detta avtal följs, det ligger i föreningarnas och gästernas intresse att så är fallet.

Henrik Persson (S)

ordförande Social- och omsorgsnämnden, Hudiksvall

Även HNH har erbjudits svara på inlägget.

Insänt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons