Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenbolag kan privatiseras

Sven-Åke Eriksson planerar antagligen för tiden när han inte längre är politiker, kanske redan i höst, då han kommer att leva gott på de arvoden/löner som vatten- och avloppsbolagen kommer att ge.

Annons

Det börjar bli allt tydligare att det är centerpartisten Sven-Åke Eriksson som är den som främst stor bakom beslutet att tvångsansluta alla fastighetsägare i Sörfjärden till aktiebolagen MittSveriges Vatten AB och Nordanstigs Vatten AB.

Dessa kommunala aktiebolag kan även bli helt privata, enligt EU:s lagstiftning. Nu börjar de drabbade och allmänheten förstå varför han driver denna fråga så hårdnackat. Han sitter i båda bolagens styrelser och är ordförande i det ena. De uppdragen ger inte bara kaffepengar. Han har höga arvoden i båda bolagen. Sven-Åke Eriksson planerar antagligen för tiden när han inte längre är politiker, kanske redan i höst, då han och även moderaten Håkan Larsson och socialdemokraten Stig Jonsson kommer att leva gott på de arvoden/löner som vatten- och avloppsbolagen kommer att ge dem.

Det är alltså inte för Nordanstigs bästa, Sörfjärdens bästa eller miljöns bästa utan för främst Sven-Åke Erikssons bästa tusentals människor har drabbats.

Drabbade

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons