Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vatten på kvarnen

På ledarsidan hade Hälsingetidningarna häromdagen en liten blänkare om att pandemin inte var någon pandemi. Men eftersom det bara är tio procent som läser ledarsidan kan det vara på sin plats med en liten insändare om det hela.

Annons

Det är skönt att få lite vatten på sin kvarn. Jag skrev mycket om bluffen med svininfluensan på min blogg och Hälsingetidningarna. Var även med i Debatt i TV. Många trodde att man inte var riktigt klok.

Jag säger bara hur lätt det är att lura massan. Familjerna köade i regnet i timmar med sina barn för att få sina sprutor. För något som inte var en pandemi. Så vad ska vi göra när vargen verkligen kommer. Om han kommer.

"Pandemin som inte var någon pandemi", sammanfattar den brittiske parlamentarikern Paul Flynn från Labourpartiet året med svininfluensa i en starkt kritisk rapport till Europarådet. Han vänder sig främst mot WHO:s agerande men också mot alla som ansvarat för svininfluensahanteringen som EU-organisationer och smittskyddsmyndigheter i respektive länder.

Polens hälsominister föll inte i farstun och vaccinerade inte folket. Det gick hur bra som helst. Men här hemma talade bland andra Annika Linde och Anders Tegnell sig varma för sprutornas enorma välsignelser. Sjukt! Sjukt!

Helena Palén Olofsson

Bjuråker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons