Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västvärlden måste ta sitt ansvar!

Klimat- och miljöproblem är i dag kanske det tydligaste exemplet på en orättvis världsordning, skriver Ung Vänster Hudiksvall.

Annons

Företag i de rikaste länderna lägger miljöfarlig produktion i fattiga länder, där det är svårare att ställa krav och sätta upp miljöregler. Den rika världen orsakar den klimat- och miljökatastrof som jorden står inför och måste ta ett större ansvar för att hejda den. I klimatomställningen tydligt – inte minst genom att miljontals människor varje år tvingas på flykt undan naturkatastrofer orsakade av klimatförändringar.

För att lösa klimatproblemen krävs en rättvis världsordning, och västvärlden måste ta ansvar för de klimatproblem man skapar. Det är inte rimligt att man ska kunna köpa sig fri från ansvar, när det är västvärlden som mest behöver minska sina utsläpp. För att kunna ha trovärdighet i klimatfrågan måste vi först och främst ta ansvar för det vi släpper ut på hemmaplan.

Det handlar också om att vi ska stå för de kostnader vår klimatpåverkan får för andra delar av världen. Vill man på allvar prata om miljöfrågan och faktiskt göra något åt de klimatproblem vi står inför krävs det att den rika världen tar sitt ansvar.

Ung Vänster Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons