Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Västergården en bra lösning

Jag beklagar om mitt tidigare svar till Jörgen Forsblom inte var tillräckligt detaljerat. Här kommer kompletterande svar som förhoppningsvis ger svar på dina frågor.

Annons

Det finns inget beslut om att sälja Västergården. Vi vet inte exakt hur länge vi kommer att bedriva förskola på Västergården men vi ser det som en tillfällig lösning i avvaktan på lokalutredning och de beslut som kan komma som ett resultat av dessa överväganden.

Att göra ordning på Västergården till förskola kostade cirka 170 000 kronor.

Modulen vid Sörgården kostade drygt 200 000 kronor per år. Avvecklingen kostade cirka 200 000 kronor som engångskostnad. Efter ett år hade vi alltså fått tillbaka kostnaden för avvecklingen.

Som jag försökte beskriva i mitt tidigare svar så gjordes avvecklingen av Sörgården under mycket besvärliga ekonomiska förutsättningar för kommunen som även medförde en hel del andra besparingar och minskning av personal på hela skolområdet.

Vi har i dag en något bättre ekonomisk situation och klarar därför att öppna Västergården inom vår ram för den nämnd jag ansvarar för.

Självklart förstår även jag att föräldrar har önskemål om att det finns en bra framförhållning vid placering av barn på våra förskolor och detta är en utgångspunkt för det arbete som förbereder placering av nya barn.

Jag tycker fortfarande att lösningen med Västergården är bra för de barnen men även för övriga förskolor som får ett mindre antal små barn.

Håkan Englund, ordförande barn- och skolnämnden, Ovanåkers kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons