Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vart tog moralen vägen?

Söderhamns-Kuriren hade häromdagen en föredömlig framställning om partiernas inställning i olika frågor. Det slog mig att genomgående rörde det sig om ekonomiska frågor. Pengar hit eller pengar dit. Det gällde skatter, pensioner, försäkringar och mycket annat. Vad tjänar den enskilde eller kommunen mest på?

Annons

Man kommer osökt att tänka på talesättet: vad jag vinner på gungorna förlorar jag på karusellen. Om man bortser från den alltid skönmålande valpropagandan så kanske avståndet inte är så förfärligt stort mellan opposition och alliansregeringen. Däremot finns det sektorer som tycks ha fallit nästan helt i glömska. Så är till exempel den nödvändiga kampen mot kriminalitet, alkohol och drogmissbruk och allmän samhällsmoral.

Ta en titt på Söderhamns-Kuriren den 24 sidan 36 och du får belägg för vilken vådlig verksamhet som bedrivs runt omkring oss och vad tror ni denna verksamhet kostar? Ansvariga nationalekonomer kan ge dystra besked.

Vi måste skärpa oss när det gäller kampen mot alkohol och drogmissbruk, prostitution med mera. Polisen måste få ökade tillgångar. Ansvarskännande politiker känner till detta men det behövs handling för att råda bot på eländet.

Arnold Arrheden

kristdemokrat

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons