Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värt att få sönderrivna händer för äkta nyponsoppa

/

I dag har jag plockat nypon och på köpet fått sönderrivna händer, skriver insändaren som tycker det var värt besväret.

Annons

Det kan det vara värt med tanke på att Ekströms nyponsoppa förutom vatten innehåller endast nio procent nypon. Dessutom finns det i deras soppa potatismjöl, modifierad stärkelse, citronsyra och socker.

Min egen nyponsoppa innehåller förutom vatten och socker mest nypon. Smaken blir äkta och naturlig. Dessutom ser jag framför mig naturupplevelsen vid plockningen med den vackra nyponbusken i skogsbrynet. Detta förstärker smaken och ger måltiden mervärde.

Per-Olof Erickson

Naturskyddsföreningen

Svar direkt

Jag förstår verkligen att Per-Olof njuter av att vara ute i naturen och göra sin egen nyponsoppa. Det är ju en fantastisk fördel med Sverige, att vi har sådan närhet till naturen. Samtidigt tycker jag att det är bra att det finns alternativ. Alla vill inte eller kan inte göra sin egen nyponsoppa. Då finns färdig att köpa. Att ingredienserna blir andra är en följd av att vi som matföretag lagar nyponsoppa i så stor skala och dessutom måste tillse att den kan hålla längre än hemmagjord. För att vi ska kunna göra soppan i storproduktion och garantera produktsäkerheten under en längre tid krävs helt enkelt andra ingredienser än i kastrullen hemma.

Eva Berglie

presschef Kommunikationsavdelningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons