Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Världens modernaste välfärd kräver bättre villkor

Under hösten har arbetsgivare på arbetsmarknaden krävt nollavtal, huvudsakligen utifrån det rådande ekonomiska läget. Lågt ställda avtal medför i stället lägre skatteintäkter vilket gör det svårare att finansiera välfärden.

Annons

Vi inom Svenska kommunaltjänstemannaförbundet, SKTF, överlämnade nyligen våra krav inför avtalsrörelsen till arbetsgivarna. Avtalet innebär en rad krav som strävar mot att våra medlemmar ska ha ännu bättre möjligheter att trivas och känna sig uppskattade på sina arbetsplatser.

Inom SKTF avdelning 155 Ljusdalsorten vill vi under avtalsrörelsen engagera oss för en välfärd där alla människor får service med hög kvalitet när behov uppstår. Ska vi klara den utmaningen krävs bland annat reallöneökningar och förbättrade arbetsvillkor, inte minst för de yngre som ska säkra kvalité i välfärdstjänsterna i framtiden.

Under hösten har arbetsgivare på arbetsmarknaden krävt nollavtal, huvudsakligen utifrån det rådande ekonomiska läget. Men arbetsgivarnas retoriska känslosvammel om att facken ska ta sitt samhällsansvar och acceptera sifferlösa överenskommelser klingar falska. Under den högkonjunktur som föregick nuvarande konsumtionsstagnation var det just precis vad vi inom SKTF och övriga fackföreningsrörelsen gjorde – vi tog vårt samhällsansvar och krävde inga orimliga lönepåslag. Nu är det istället arbetsgivarna som verkar ha glömt samhällsansvaret.

Vi inom SKTF delar Konjunkturinstitutets uppfattning om att det är bra med positiva men rimliga löneökningar under först och främst innevarande år i syfte att främja bruttonationalproduktens utveckling och sysselsättning. Det handlar givetvis om människors möjligheter att kunna konsumera och därmed bidra till ökad tillväxt. Lågt ställda avtal medför i stället lägre skatteintäkter vilket gör det svårare att finansiera välfärden.

I Sverige har vi en bred uppslutning kring ett samhälle med en hög generell välfärd som finansieras solidariskt via skattesedeln och inte genom dåliga villkor för de anställda. Vi inom SKTF tycker inte det är rimligt att finansiera välfärden genom att de som jobbar där avstår löneutveckling; människor som arbetar inom exempelvis vård, omsorg, utbildning och offentlig administration har redan lägre löner än de som arbetar i samma eller motsvarande yrken inom exempelvis industrin. Förlegade värderingar kring kvinnligt och manligt arbete upplevs också omodernt och oattraktivt bland unga akademiker som är på väg ut på arbetsmarknaden.

Det här borde arbetsgivarna naturligtvis fundera på. De närmaste åren behöver välutbildade och motiverade unga kvinnor och män rekryteras eftersom flertalet äldre går i pension. Men då måste villkoren för välfärdssektorns yrken förbättras radikalt. Det är att göra samhället en björntjänst om man tar det ekonomiska läget som förevändning för att inte genomföra den löneutvecklings- och värderingsförbättring som krävs för att garantera jämställda löner, en god välfärd och en verksamhet som präglas av kunskap och kvalitet.

Ronnie Karlsson

ordförande SKTF avdelning 155 Ljusdalsorten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons