Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varken ungdomar eller vuxna lyder alltid

I torsdag, vid sextiden på morgonen, innan jag skulle rusa i väg till bussen ögnade jag snabbt igenom Ljusnans förstasida. Jag fastnade speciellt för en artikel som började med Elever på Lust och Lära samt Hälsingegymnasiet utmanar döden...".

Annons

Det gör vi nog kanske ja, tänkte jag när jag hoppade av bussen vid skolan och tänkte på min vän som precis har varit med om en bilolycka. Man vet ju aldrig vad som händer bakom ratten eller hur pass halt det är på vägen, funderade jag vidare och valde därför att ta gångtunneln som våra lärare alltid ber oss att göra. Så, när jag kommit över på andra sidan ser jag en annan buss stanna vid samma busshållsplats och av kliver en medelålderskvinna. Hon kollar först till vänster, sedan till höger och skyndar därefter över vägen eftersom att den just då var någorlunda bilfri.

Då började jagfundera över varför "de" ändå anklagar bara oss. Och framför allt varför de blandar in våra skolor i saken. Jo, det är ju så att skolan är ansvarig för att vi ska kunna ta oss till och från skolan tryggt, har jag för mig att jag har hört någonstans. Men det kan vi ju! Vi har ett val, och vi som individer väljer att smita över vägen. Inte vi, som elever på Hälsingegymnasiet.

Därför tycker jag inte att det är okej att använda min skolas namn på ett negativt sett på grund utav vad några individer, även om det är en hel hög utav dem, gör ett dumt val.

Frida

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons