Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vargjaktscirkus gör folk förbannade

En fråga till media: Varför granskas inte de gröna makthavarnas agerande i viltförvaltningsfrågan? undrar Sven-Olof Westin.

Annons

Den hittills pågående vargjaktscirkusen i svenska domstolar gör ju folk förbannade, tvivlande och sakta men säkert tappa respekten för det svenska rättsväsendet i stort. Regeringens ansvariga ministrar verkar ha fått en gratisbiljett till alla föreställningar som visas upp.

Mediernas bristande kritiska granskning av makthavarna är påtaglig på områden som berör miljöfrågor och naturbruk. Här är det i stället jord- och skogsbrukare och jägare som blir ifrågasatta. När nitiska tjänstemän missbrukar sin ställning för att driva sina egna "gröna agendor" då görs ingen opartisk granskning. Man verkar ha skapat en frizon.

Sympatisörerna till dessa överklagande miljöorganisationer verkar inte behöva ta något ansvar för de konsekvenser de åstadkommer för den drabbade landsbygden. Dessa människor sitter ofta i myndigheter och verk, på länsstyrelser och domstolar som dessutom ofta kommer till olika beslut i samma ärende! Sympatisörer finns ju även på många befattningar i medierna.

Vi i Dellenbygden-Forsa-Hög jaktvårdskrets har ofta diskuterat detta tillstånd när vi pratar om det viktiga brukandet av naturresurser och viltförvaltning vi deltar i. Medierna bör ägna mycket mer tid åt denna kostsamma cirkus.

Sven-Olof Westin

Trogsta

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons