Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg viktigare än människor

För några år sedan så tappade man bort en varg i Härjedalen då var det inte frågan om pengar. Med skotrar och helikoptrar letade man i veckor efter vargen. Tydligen är en varg mer värd än en människa.

Annons

Vilken tur att inte avgifterna för att åka med ambulansen gick igenom denna gång men om S, C, och de andra sitter kvar vid makten så kommer det som ett brev på posten. Jag bävar för vad helikoptertransporten kommer att kosta.

För några år sedan så tappade man bort en varg i Härjedalen då var det inte frågan om pengar. Med skotrar och helikoptrar letade man i veckor efter vargen som jag, och många med mig, tycker så måste det vara fel att slösa pengar på detta när sjukvården går på knäna för att få finanserna att gå ihop. Tydligen är en varg mer värd än en människa.

Nu när landstingskatten höjs med 30 öre nästa år så kan nog Ann-Margret Knapp säkert trycka in en resa för att lära sig det vi redan vet. Särskilt viktigt var det att lära sig vad volontärer är för det var ju det som gällde senaste gången.

För ett visst antal år sedan, det var på Liljegrääs tid, så ifrågasatte jag var de öronmärkta pengarna till cytostatikans nya lokaler i gamla apoteket på Hudiksvalls sjukhus tog vägen. Men som vanligt så fick jag inget svar. Det verkar som om landstingets personal inte understår sig att svara på detta. Men det gällde ju bara 1,3 miljoner.

Som många med mig vet så har landstinget ett bra öknamn ATG = allt till Gävle så nästa gång som jag får behandling mot cancern så sitter man i buss eller tåg och är rädd att inte få en infektion från andra resenärer. Jag får vara glad att inte någon kommer på idén att sluta behandla oss cancersjuka för där finns det pengar att spara.

Att rösta anser jag vara riktigt men i dag så finns det inte något parti som tänker på de lägsta i samhället så den rödgröna röran får inget stöd från mig.

Leif Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons