Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg kan vi ha i djurparker

Satt och tittade på ett djurprogram, som handlade om vargen. Vargkramarna, ofta storstadsbor, hävdar att vargen är utrotningshotad. Ni borde läsa på bättre, och vara sakliga i er debatt. Vargen finns i hela Europa samt i stora mängder i Sovjetunjonen, och där är det problem med vargen.

Annons

För att återgå till programmet så visades hur en varg försökte döda ett får medan en annan började att äta på det ännu levande fåret, som skrek i dödsångest. Om det inte fanns så många som utan kunskap skriker sig hesa för detta grymma rovdjur, hade vi kunnat vara nöjda med den tid som vi var utan varg i Sverige.

Då hade vi kunnat ha en landsbygd med fäbodar, och de som har drivit denna verksamhet hade sluppit slakta sina djur. Om vi fortsätter med detta, hur ska vi då få en levande landsbygd?

Det som är för mej en gåta är varför – i en demokrati som vi sägs ha i detta landet – det ska vara vargfritt där renskötsel bedrivs, och bara vissa län ska ha problemet med vargar. Se till att vargen tas bort i vårt land. Ni som så gärna vill se varg: åk till våra djurparker och titta på era älsklingar.

Leif Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons