Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför välja Söderhamn?

Ja, nog tycker jag att Rolf Levin har många poänger i sin insändare (21/12) där kommunen säger nej när det behövs så många ja.

Annons

Hur ska vi kunna locka framtida skattebetalare/arbetskraft som är med och finansierar vård, skola, omsorg, äldreboende, fritid med mera?

En stor fråga framöver för Söderhamn är hur företagen långsiktigt ska kunna rekrytera personal med varierande kompetenser ifrån gymnasieskola och universitet. Finns inte attraktionen att flytta till Söderhamn finns risk för att företag läggs ner eller flyttar – hemska tanke. Varför ska efterfrågad kompetens flytta till Söderhamn, ja varför? Många orter (alla) i Sverige kommer att ha en skriande brist på utbildad personal, synnerligen de kommande 10–15 åren då pensionsavgångarna är mycket stora. Detta medför att de kommuner som visar på förmågan att skapa tillväxt med att bland annat satsa på fritidssektorn har lättare att motivera inflyttningen till "sin kommun". För Söderhamns del kan man till yttermera visso visa på möjligheterna till ett framtida attraktivt boende som finns på bland annat Sandviksudden, Stugsundsudden eller varför inte inne i city? Detta har debatterats i pressen med massor av nej. Sorgligt tycker jag, varför inte se och göra någonting av möjligheterna i stället? Prioritera för framtiden.

Starkt gjort av en ensam Magnus Svensson (C) att och tänka på långsiktig företagstillväxt och lägga sin röst på ja till att utveckla Söderhamn med en sportarena på Hällåsen vilken är en del av pusslet till att skapa ett attraktivare och tillväxtvänligare Söderhamn.

Jag håller tummarna för dig Magnus för ditt sätt att tro på hållbara och långsiktiga lösningar inom alla grenar i politiken som leder till tillväxt i Söderhamn. Stå på dig.

Jag är för tillväxt.

Ulf Marcusson, Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons