Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför teg ledningen om Konsum?

Vi pensionärer i Friggesund och övriga Bjuråker känner en djup besvikelse på Konsum Gävleborg och dess ledning.

Annons

Den 16 mars var vi ett flertal kunder som besökte Konsumstämman. Vid detta tillfälle nämndes ingenting om en nedläggning av affären. Två veckor senare var beslutet om nedläggning och uppsägning av hyreskontraktet redan klubbat och klart. Styrelserepresentanten som var närvarande vid Konsumstämman i Friggesund torde redan ha fått kallelsen till mötet och visste att nedläggningen av Konsumaffären i Friggesund skulle behandlas. Det hade varit juste att då tala om att ärendet skulle komma att behandlas på nästa möte. I stället fick medlemmarna information om detta genom reportage i lokalpressen 14 dagar efter Konsumstämman.

Vi har trott att Konsum var folkets och medlemmarnas affär och att medlemmarna skulle ha ett visst inflytande och inte bara stå inför fullbordat faktum. Vi vill gärna få en ordentlig information om varför affären läggs ner. Det är ju för oss meningslöst att fortsätta medlemskapet då vi i fortsättningen får minst tio mil fram och åter för att nå en Konsumaffär. I Friggesund bor det många pensionärer med hög ålder och olika funktionshinder, vilket gör att de inte kommer att orka gå upp till Ica-affären och handla. Många klarar i dag av att sköta sina inköp på grund av närheten till affären. Ett fåtal har egna bilar på grund av hög ålder och funktionsnedsättningar. Hur ska dessa få hem matvaror, hemtjänst, matdistribution, färdtjänst? Dessa alternativ kostar pengar och de som kan vill kunna klara inköp och matlagning själva. Nedläggningen drabbar ju även personalen i affären som nu blir utan arbeten och det kommer även att påverka andra mindre företag inom området då det blir mindre folk som rör sig i området.

Som vi ser det är trädet i Friggesund snart helt och hållet avlövat trots att vi närmar oss vår och sommar.

Vår förhoppning är att någon vågar satsa på att vi även fortsättningsvis får en affär i centrala Friggesund där flertalet av våra medlemmar är och kommer att vara bosatta.

Tage Hammarström, för PRO-Bjuråker, ordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons