Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ska vi bo kvar i Nordanstig?

Som innevånare i Nordanstig reagerar jag kraftigt på ert sätt att bedriva frågan om Backens skolas vara eller inte vara.

I Hudiksvalls Tidning 19/4 uttalar sig skolchefen/verksamhetschefen Eva Fors: "En rektor klarar inte att styra och hålla samman två separata skolor".

Förklara varför det inte skulle fungera.

Annons

Jag tror säkert att det finns kvalificerade rektorer någonstans som har den kompetensen. Eva Fors säger också: "Det blir ohållbar stress för lärarna och att onödig tid läggs på vägarna".

Du menar alltså att eleverna som ska bussas från östra delen av kommunen till Bergsjö fem dagar i veckan inte blir stressade, ingen onödig tid läggs på vägarna för deras del. Det finns väl förslag på att exempelvis idrotten ska förläggas till Gnarps skola. Dessa elever kan alltså få pendla mellan skolorna i Bergsjö och Gnarp.

Dessa två argument från tjänsteman/skolchef kan inte vara anledning nog att gå med på en nedläggning av Backens skola. Tjänstemän jobbar efter politiska beslut men lite ryggrad får man väl ha ändå, en tjänsteman är väl inte helt livegen. Betyder det att verksamhetschefen/skolchefen är för förslaget att lägga ner Backens skola?

Majoriteten av de politiska partierna har tydligen bestämt sig för en nedläggning av Backens skola.

• Jag vill veta klart och tydligt vilka partier som är för en nedläggning.

• Jag vill veta vilka skäl/argument respektive parti har för ställningstagandet.

• Är någon konsekvensutredning gjord?

• Hur många elever har hittills anmält att de flyttar till annan kommun till hösten och vad kostar det kommunen per elev/år?

• Vad blir transportkostnaderna om detta förslag går igenom?

• Vad anser de olika partierna om förslaget som framfördes av föreningsalliansen östra delen?

Förklara för mig och alla andra innevånare i kommunen hur ni som sitter med makten över oss tänker.

Nordanstig är en kommun med dålig ekonomi och stor utflyttning. De senaste tio åren har invånarantalet minskat med 3 000 personer. Ni försöker att lösa den dåliga ekonomin genom att dra in på skola, äldreomsorg och barnomsorg. Ge mig ett argument varför folk ska stanna kvar i kommunen, ge ett argument varför människor ska flytta till kommunen. Vad vill kommunen erbjuda?

Föreningsalliansen från östra delen har lagt fram ett alternativ till nedläggning av Backens skola. Ett nytänkande som behövs, ett nytänkande som ni politiker inte kommit på och som ni därför inte kan acceptera.

Ta tillvara medborgarnas engagemang i olika frågor, ta till er nya, kreativa sätt att lösa problem på. Det här är inte er kommun, det är vår gemensamma kommun.

För att alla i kommunen ska kunna ta del av detta öppna brev och ert svar är min önskan att ni använder er av Nordanstigsbladet. Det når ut till alla hushåll.

Mona Mikaelsson Törnblom

Strömsbruk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons