Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför så svårt att få kontakt med ortopeden?

Vad håller ni på med på ortopeden i Hudiksvall? undrar signaturen Patienten.

Annons

Fredag den 17 juni var telefonkön full långt innan telefontiden var slut. Samma sak måndag 20 juni.

Kanske dags att utöka telefontiden eller hur många som får ringa per dag? När det inte går att ringa till er skriver jag desperat på mina vårdkontakter för att få tid hos er. Då svarar ni bara att läkaren är ledig och ni lägger en lapp tills läkaren är tillbaka.

Vänder jag mig till hälsocentralen hänvisar de till ortopeden igen som inte går att ringa och inte bokar in tider utan lägger lappar hit och dit som jag märkt då och då kommer bort.

Så här sitter jag med värk som jag knappt kan hantera men till sjukvården är jag inte välkommen. Är det verkligen såhär patienter ska behandlas?

Patienten

Svar direkt:

Beklagar att vi inte var tillgängliga när du kontaktade oss. Jag förstår att du har starka smärtor och att du inte fått besked om hur vi kan hjälpa dig.

Vår telefontillgänglighet mäts fortlöpande och vi har genomgående hög tillgänglighet. 17/6 och 20/6 visar dock statistiken att inte alla samtal kommit fram. En del av förklaringen kan vara att semesterperioden startat, vilket kan påverka tillgängligheten.

Varje vardag behandlar vi inkomna ärenden via 1177 Vårdguidens e-tjänster men vissa ärenden kan inte besvaras direkt utan det krävs en bedömning av läkaren.

Utan att veta några detaljer tolkar jag det som att det behövdes en läkares bedömning innan du kunde få svar. Det är här vi verkar ha lämnat dig oinformerad om när du kan förväntas få återkoppling.

Vi behöver se över rutinen om vad som händer efter att ärenden läggs till läkare. Dina synpunkter är viktiga för oss så vi kan göra förbättringar.

Viola Antman

ortopedmottagningen Hudiksvall

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons