Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför offra svaga grupper, Nils-Erik Falk?

Men du och kommunalrådet Hans Jonsson, som tydligen för samma resonemang som du, borde kanske vända på frågan: Varför vill ni offra sjuka och dementa och i stället erbjuda friska äldre ett bättre boende?

Annons

Ibland, Nils-Erik Falk, vet jag inte om du (28/11) bara låtsas eller om du verkligen inte begriper något av det som händer eller förstår det vi säger.

Har du inte förstått att det egentligen inte var ursprungsbeslutet i kommunstyrelsen som var problemet utan den tolkning som dina tjänstemän i förvaltningen gjorde och den handlingsförlamning som socialnämnden visade. Eftersom du är vice ordförande i socialnämnden så hade du alla möjligheter att ställa saker och ting tillrätta men ni valde att lägga hela ansvaret på kommunstyrelsen.

Jag är verkligen inte nöjd med att kommunstyrelsen var tvungen att gå in och fatta ett beslut i den här frågan. Den långa tretimmarsdiskussion vi hade i kommunstyrelsen borde ha förts av er i socialnämnden i stället! Hela den här händelsen är ett lysande exempel på vad som kan hända när kommunstyrelsen får bestämma på ett felaktigt sätt över nämnderna. Så jag har absolut inte ändrat åsikt sedan i våras. Tvärtom, den senaste tidens händelser har bara stärkt mig i hur fel ni har.

Din avslutningskommentar, Nils-Erik, tycker jag är ett riktigt lågvattenmärke. Att ställa svaga och utsatta människor som kommunen har ansvar för emot varandra och ha en hånfull attityd mot människor som slåss för sina närmaste tycker jag är oerhört oetiskt.

Men du och kommunalrådet Hans Jonsson, som tydligen för samma resonemang som du, borde kanske vända på frågan: Varför vill ni offra sjuka och dementa och i stället erbjuda friska äldre ett bättre boende? Vem har sagt att vi ska ställa svaga grupper mot varandra? Titta över till exempel kostnader för chefslöner, administrativa kostnader och alla lokalflyttar som försiggår i kommunen.

Eller är tjänstemännen en för opinionsstark grupp för er…

Yoomi Renström

Oppositionsråd (s)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons