Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför luras S?

Annons

Lyssnade på Ljusdals radios sändningar från kommunfullmäktige i Ljusdal måndags kväll. Roland Bäckman (S) har lämnat in en motion om få hit en ATG-klinik (Aktiebolaget Trav&galopp). Det skulle enlig Roland göra underverk i bygden med bland annat ökad försäljning av hästfoder, hästtillbehör med mera.

Jag tog kontakt med verkställandedirektören på ATG-klinikerna, som berättade att ATG inte ägde klinikerna längre utan drivs av en stiftelse, Hästnäringens nationella stiftelse. De brottas nu med stora ekonomiska problem med flera anläggningar. För tillfället håller klinikerna på Gotland och i Skellefteå på att läggas ned.

När sedan Marit Holmstrand (S) intygade att vi verkligen behövde en sådan klinik för som hon sa, att hästägarna här måste åka till Gävle eller Uppsala för veterinärvård. Nu är det så att Hudiksvall har en privat hästklinik likaså Bollnäs har en klinik men öppen bara någon dag i veckan. Båda klinikerna har röntgenutrustning, gör utredningar vid hälta, halsundersökningar med mera. Sedan finns flera ambulerande veterinärer som gör hembesök.

Måste Socialdemokraterna alltid försöka lura folk?

Torsten Hellström (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons