Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför inte bara en tidning

Vi lever i en ny mediesituation. Vi bloggar, facebookar, läser tidningar på nätet och tar del av nyheterna genom bland annat mobiltelefonerna. Ändå vill de flesta ha en papperstidning, särskilt då den lokala tidningen.

Annons

I den vill man ha annonser, men i tv vill vi slippa annonser och reklam. De lokala tidningarna har en stark ställning, men är kostsamma att trycka och distribuera. Den svenska pressen når drygt 75 procent av befolkningen. Fler och fler ungdomar säger att de inte läser tidningarna?

Den lokala tidningen får både ros och ris. Vi är säkert många i Hälsingland som har förslag på förändringar av våra ortstidningar, men ändå har våra fyra lokaltidningar ganska hög täckning i respektive område.

Flera har tidigare tagit upp frågan om varför vi inte bara har en tidning, som täcker hela Hälsingland. Vi vet att det bland annat beror på ekonomiska orsaker.

Vi som bor exempelvis i Mo, Trönö, Enånger, Rengsjö, Delsbo och så vidare, är säkert intresserade av vad som händer och sker i varandras närliggande orter. Vi är också intresserade av vad som händer och sker i hela landskapet. Vi vet också att vi inte är ensamma som tänker så.

I samband med att Hälsingetidningar för några år sedan tog hand om alla fyra ortstidningarna fick i varje fall vi i Söderhamnsområdet en betydligt bättre ledar- och opinionsida, och en bättre kultursida.Tack för det!

Vore det inte tid att fortsätta utvecklingen, och göra endast en tidning för hela Hälsingland. Vi är ju ändå bara cirka 140 000 personer som bor i landskapet. Vi är säkert många som vill läsa om allt som sker i Hälsingland, inte bara det som händer i vår lilla ankdamm.

Jan-Eric Berger

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons