Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför ingen skjuts på onsdagar?

Varför inga skolskjutsar för Ramsjöbarn på onsdagar? undrar insändaren som får Svar direkt.

Annons

Måndag, tisdag, torsdag och fredag får barn som går i skolan i Ljusdal åka med buss 54 klockan 15.20 till Hennan. Sedan möter vändande skolskjuts från Ramsjö upp och barnen får byta buss och skjutsas till Ramsjö. Men på onsdagar kommer barnen inte längre än till Hennan. Varför?

Undrande

Svar direkt

Vid nedläggningen av Ramsjö skola för drygt ett år sedan hänvisades låg- och mellanstadieeleverna till Tallåsens skola och högstadieeleverna till Stenhamreskolan. På onsdagar slutar Stenhamres högstadieelever klockan 14.00 och kan då åka till Ramsjö med den upphandlade skolbussen, som körs av Diligensen. Övriga dagar slutar högstadieeleverna 15.00 och tar då linjebussen till Hennan, där Diligensen möter upp efter att ha varit till Ramsjö första gången. Finns det elever som skall till Ramsjö med på bussen i Hennan, återvänder Diligensen dit en andra gång. Utifrån Stenhamreskolans skoltider finns inget sådant behov på onsdagar.

Denna resemöjlighet har stått till buds även för de elever som valt andra skolor och därmed kan ha andra skoltider, och för gymnasieelever. Sådana elever kan enligt kommunens regler nyttja skolbussarna så länge det inte medför en extrakostnad för kommunen. Dock har det visat sig att även elever i kommunal grundskola ibland kan ha giltig anledning att åka med den senare avgången även på onsdagar.  För att säkerställa att inga barn blir stående i Hennan utan möjlighet att ta sig hem har Diligensen därför sedan en tid haft instruktioner att möta upp bussen i Hennan alla dagar i veckan, och vid behov återvända till Ramsjö en andra gång även på onsdagar.

Roland Hamlin

skolskjutshandläggare, utbildningsförvaltningen

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons