Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför gör ni skillnad på folk i BUN?

Det bor väldigt bra folk i Lottefors, vi drar in skatt, vi tillhör också kommun. Gör inte skillnad på barn från olika områden. Först vill vi ha Växsjö kvar. Om det inte blir så är det Björktjära som gäller.

Annons

Nu kämpar vi i en rejäl uppförsbacke. Det ser väldigt trögt ut eftersom barn- och utbildningsnämnden, BUN, man inte lyssnar på oss i Växsjö. Dialogen som skulle så fint vara har helt uteblivit, föräldrars inflytande har helt uteblivit. Tyvärr ser det hopplöst ut att vår lilla trevliga skola där alla barn får synas inte överlever måndagen.

Då kommer nästa uppförbacke, kämpande för att få närmaste skola det vill säga Björktjära. Där är det fullt. Och? Sedan säger ordförande i BUN att våra barns skolpeng behövs på Nyhamre och Granberg. För där finns det ytor och ett underskott att stoppa skolpengen i. Säkert inget fel på dessa skolor.

Men vi vill inte ha våra små åkande längre än nödvändigt – alltså vi vill ha närmaste skola.

Skulle föräldrar norr om Vallsta acceptera att åka förbi Vallsta skola med sin 6-åring för att det bara finns plats i Arbrå förskoleklass–9-skola? Skulle inte tro det.

Skulle föräldrar öster om Rengsjö acceptera att åka förbi Rengsjö skola för att det bara finns plats på Kilberg? Skulle inte tro det.

Skulle föräldrar väster om Söräng acceptera att åka förbi Sörängs skola för att det bara finns plats på Nyhamre? Skulle inte tro det.

Som plåster på såret för att skolan troligen stängs (tyvärr) ska vi ha närmsta. Vad gör ordförande i BUN? Får vi plåster på såren – nej han strör salt i såren. Är det medborgarpolitik?Varför flyttar Rensbackens barn in på Kilbergsskolan? Är inte den också överfull? Behövs inte dessa barn på Nyhamre och Granberg? Nej, då ska Kilberg få moduler. För stadsbarn måste få närmaste skola. Kanske kan man flytta gränsen på Björktjära lite norrut så att några barn på södra Björktjära tillhör Nyhamre i stället? Nej, man kan inte tvinga dem till en annan skola. Men barn i Växsjö – dem kan ni tvinga. Gör ni skillnad på folk?

Skyll er själva att ni bor där tycker någon. Men när jag flyttade från en större stad till Lottefors fanns det två byskolor. Trodde väl aldrig att båda skulle läggas ner och att vi inte skulle få närmaste skola. Vem kunde tro det för 14 år sedan?

Herr ordförande, vill du köpa mitt fina hus, för ingen barnfamilj kommer vilja köpa det när skolan är på andra sidan stan. Tänk till på måndag. Det bor väldigt bra folk i Lottefors, vi drar in skatt, vi tillhör också kommun. Gör inte skillnad på barn från olika områden. Först vill vi ha Växsjö kvar. Om det inte blir så är det Björktjära som gäller.

Lottefors en del av Bollnäs kommun?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons