Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför gör Ljusdal skillnad på folk?

För ett år sedan kunde man läsa i Ljusdals-Posten hur Michael Angelryd som var projektledare för Stenegårds projektet LLL lämnat in en faktura från sitt eget företag till projektet LLL som han var projektledare för. Detta agerande fick Michael Angelryd hård kritik för både i media och kommunen att så får de inte gå till.

Annons

Vi ifrågasatte detta agerande som Michael Angelryd gjort hos förvaltningschefen Nicklas Bremefors och han svarade att det är i flesta fall direkt olämpligt att man är både köpare och säljare. I exemplet är de ju risk att man gynnar sitt eget företag.

Vi har nu fått fram en faktura från Maria Bremefors där hon också fakturerat från sitt företag till projektet LLL som hon var projektledare i. Alltså har hon agerat precis på samma sätt som Michael Angelryd. Vad som vi reagerar mot och ifrågasätter är att Maria Bremefors faktura inte fått samma kritik som Michael Angelryds utan denna faktura verkar okej på kommunen.

På kommunfullmäktiges allmänhetens frågestund den 28 juni tog vi upp denna fråga angående att man fakturerar från sitt företag till de projekt man är anställd i och fick svaret av kommunalrådet att de är mindre lämpligt att agera så.

Hur kan det komma sig att två personer som agerat på samma sätt men blir behandlad på helt olika sätt? Detta är ju inte första gången vi påpekar detta för Ljusdals kommun att det finns en likhetsprinciplag och borde man inte följa den då? Men skulle kommunen ha någon ursäkt varför dessa två projektanställda har blivit olika behandlade vore vi tacksamma att få ett svar varför man har behandlat dessa två fakturor olika fast bägge projektledare har fakturerar från sina egna företag.

Singoalla Livingstone

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons