Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför får inte ledamöterna veta något?

Man blir minst sagt förvånad över hur majoriteten sköter sitt ansvar och sin makt i Bollnäs kommun. I juni togs ett beslut om att renovera Växsjö skola och när vi i fullmäktige skulle ta beslutet så fattades underlag från tekniska nämnden.

Annons

Man blir minst sagt förvånad över hur majoriteten sköter sitt ansvar och sin makt i Bollnäs kommun.

Jag börjar med att det i juni togs ett beslut om att renovera Växsjö skola och när vi i fullmäktige skulle ta beslutet så fattades underlag från tekniska nämnden. Detta trots att tekniska nämnden hade möte några dagar tidigare.

Varför diskuterade vi inte detta i tekniska nämnden då frågan var på väg till fullmäktige?

Sedan över till det som gör mig mycket besviken och upprörd. Majoriteten har medvetet valt att inte ta upp de viktiga frågorna i tekniska nämnden.

Jag sitter själv som ledamot i tekniska nämnden och som andre vice ordförande har ingen tagit upp frågorna som media beskriver och som ordförande så väl kände till.

Jag kan ju utgå från det man ser i tidningen för när jag i dag på nytt går igenom min e-post har ingen information kommit mig till handa om vad som händer i tekniska nämnden och vad som är på gång.

Man får läsa allt i tidningen och sedan tolka utifrån detta.

Att en ordförande i en nämnd som får utstå sådan massiv kritik inte skriver ett kort meddelande till ledamöterna, tyder på dåligt ansvar inför sin nämnd.

Vad är sant och vad är gissningar?

Jag anser att tekniska nämndens chef ska vara kvar, Torbjörn Falkeborn har mitt fulla stöd.

Ansvaret ligger ju bland de ledamöter som har majoritet i tekniska nämnden. Det är ni som borde ha tagit upp de frågor som era kamrater pratat med er om (Olle och Evy).

Ni borde ju som majoritet ta fram förslag till åtgärder som vi får ta ställning till i tekniska nämnden.

Jag har inte hört något om de problem som nu tas upp i media.

Så länge som ingen skickar mig någon annan information får jag utgå från att det media skriver stämmer.

Kenneth Nilshem (C) har varit ordförande en kort tid men, vill man inte ta upp kritik som riktas till nämnden så kan vi ju heller inte på ett politiskt sätt ta beslut som rättar till det hela.

Jag tror du Kenneth förstår att förtroendet för dig som ordförande kan ifrågasättas då du inte tagit upp de problem som andra påstår att nämnden/ förvaltningen har.

Det är beklämmande att ni från majoriteten lägger skulden på en bra chef när det i själva verket verkar vara ni själva som inte kan styra era nämnder.

Ert samarbete verkar inte vara så där jättebra. Tyvärr så visar det ju hur det kan gå i en röd-grön röra.

Henrik Olofsson

sjukvårdspartiet

andre vice ordförande tekniska nämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons