Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför detta ståhej om barnkalas?

Bjuda eller inte? Jag förstår inte varför det ska bli ett sådant ståhej kring det här med barnkalas och vem som ska bjudas eller inte, skriver "Tvärviggen".

Annons

Visst det kan vara jätteroligt med ett stort kalas med många presenter, godis, roliga upptåg, hela klassen närvarande och gärna där man hyr en festfixare eller bokar badhuset. Men jag tycker det har gått överstyr.

Läs även: Alla fick inbjudan till kalaset – utom en

Bara för att ditt barn är placerat i en grupp av barn i samma ålder betyder inte det att gruppen fungerar. Det är inte alls säkert att ditt barn innerst inne mår bra av att tvingas att umgås med de så kallade kamraterna. Tänk dig själv om du skulle måsta bjuda hem hela din arbetsplats när du egentligen bara vill bjuda de som du har närmast personlig kontakt med.

Läs även: "Vill inte medverka till beteenden som utesluter barn"

Barn kan söka sig andra vänner än just de i klassen och jag tror att barn många gånger är starkare än vad vi vuxna tror dem om. Världen är skit! Det får vi bekräftat varje dag genom media. Alla tycker inte om alla, alla kan inte få vara med jämt och avundsjuka måste man lära sig att hantera både barn och vuxna. Kanske i synnerhet vi vuxna.

Tvärviggen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons