Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför dessa fördomar om hundar?

Svar till Olle Ljungbeck (22/7). Du Olle skriver om insmugglade hundar från utlandet, som sprider mask. Det vet jag inte mycket om. Det får stå för dig.

Annons

Men de hundar som kommer hit och som djurskyddsföreningarna ser till och omplacerar, är bara friska hundar. När man hämtar hunden på Arlanda får man även med veterinärintyg hur den är, avmaskad, chippad och kastrerad.

Har själv en hund, så kallad gatuhund, som kommer från Irland. Hon var även vaccinerad mot rabies, men som ej finns på Irland. Hon har även pass, en helt underbar hund.

Du Olle skriver, att visserligen påstår man att djuren är avmaskade, men någon garanti för detta finns inte. Nej, men har du det i Sverige? När du hämtar hem en liten valp hos uppfödaren, vet du då med säkerhet att valpen är avmaskad? Är vi mer att lita på här?

Varför så många fördomar om dessa så kallade gatuhundar som lider svårt. Är det okunskap eller? Alla dessa katter som springer lösa, alla dessa grymma människor som bara lämnar hundarna. Är de djuren vaccinerade och avmaskade, sprider de smitta?

Kattägare har också ett ansvar. Djurskyddet gör ett bra jobb. Även ni som hjälper alla dessa djur som har det svårt.

Och du Olle, gå ut och plocka dina bär.

Lilian Östh

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons