Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför bara värna om tre privata jobb, Molin?

När tre arbetstillfällen i den privata sfären försvaras med näbbar och klor och offentliga arbeten kan avlövas utan den minsta lilla känsloyttring visar det med all tydlighet hur moderat politik fungerar.

Annons

Moderaten Lasse Molin går ut med ett försvarstal över att tre jobb i Tallåsen riskerar försvinna (11/3).

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta över Moderaternas, så totalt inriktade fokus på att privata arbetstillfällen är bra och kommunala arbetstillfällen är av ondo.

Moderaterna ondgör sig allt oftare över att kommunens organisation är så överdimensionerad att det med lätthet går att spara 30 miljoner kronor. När jag, och andra, frågat moderata företrädare hur besparingen ska gå till får vi inga svar.

För att göra besparingar av den storleksordningen krävs en minskning av 75–80 anställda. Det skulle betyda att 75–80 personer i Ljusdal skulle bli arbetslösa Det har nu Moderaterna i Ljusdal inga problem med, det är bara lite administrativa förändringar som behövs, säger moderata företrädare i fullmäktige när förslaget las.

Moderaterna påpekar alltid att vi måste få fler företag till Ljusdal, fler entreprenörer och att vi måste ge mer stöd till alla som vill starta nya och egna företag. Samtidigt som man hävdar detta kan man med en axelryckning föreslå att 75–80 offentliga arbeten försvinner. Privata arbeten är bra, kommunala arbeten är dåliga och ska bort är kontentan av deras resonemang.

Att Moderaterna värnar om en partikamrats företag är behjärtansvärt. När tre arbetstillfällen i den privata sfären försvaras med näbbar och klor och offentliga arbeten kan avlövas utan den minsta lilla känsloyttring visar det med all tydlighet hur moderat politik fungerar.

Ljusdal behöver alla arbetstillfällen vi kan få. Nya företag och branscher är välkomna hit och ska få den hjälp och det stöd de behöver för en etablering. I den frågan råder en total enighet i de politiska leden. Moderaterna försöker alltid hävda att det är det enda allenasaliggörande partiet som värnar om jobb. Så är det nu inte. Det som skiljer Moderaterna från mig, Vänsterpartiet, och flera andra partier är att Moderaterna så tydligt visar sitt förakt mot det som är offentligt drivet och prisar allt som är privat.

Det offentliga ska driva och sköta det som är nödvändigt för att ge innevånarna trygghet, utbildning och omsorg. I kombination med det privata näringslivet kan Ljusdals kommun se till att arbetstillfällen blir kvar i Ljusdal och att nya tillkommer.

För Vänsterpartiet är det en fullständig självklarhet att det privata och det offentliga går hand i hand för att ta hand om de invånare vi redan har och för att ge förutsättningar att ta emot nya.

Att tre arbetstillfällen i en partikamrats företag upprör Lars Molin är klart och tydligt. Att 75–80 personer kan bli arbetslösa i kommunal verksamhet, rör honom däremot inte i ryggen.

För mig är det en häpnadsväckande människosyn som nu tydliggör skillnaden mellan Moderaternas Lars Molin och mig.

Yvonne Oscarsson

Vänsterpartiet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons