Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Varför är Söderhamns kommun så dålig på skolpolitiken?”

Varför är Söderhamns kommun så dålig på skolpolitiken? undrar Roland Laurin, SPI Välfärden.

Annons

Man kan inte annat än baxna när man läser om vad som sker, eller inte sker, i vår kommun. Vi politiker var inbjudna för information om förhållandet vid Vågbroskolan under tisdagskvällen. En smockfull aula mötte oss. Måste hålla med i kritiken i fredagens tidning om hur bedrövligt det är. Man trodde inte det var sant, om allt som påpekades och som inte fungerar.

Varför är Söderhamns kommun så dålig på skolpolitiken? Nämnden borde väl ha känt till det här tidigare? Finns inga pengar till ytterligare förbättringar? Vi har väl över en miljard i kommunkassan, men allt ska vara i långbänk, det vill säga planeras och budgeteras. Sedan, under budgetperioden, ska det vara nästan omöjligt att begära mer. Om det här inte rättas till, hur länge tror vi att lärare och personal vill vara kvar? Två nya rektorer pratades det om, hur ska de kunna planera allt till det bättre?

Man får som politiker i Söderhamns kommun skämmas över att det ska ha gått så långt vid Vågbroskolan. Ungdomarna sitter i trapphusen och äter sin lunch, datorer saknas och gamla, trasiga böcker används, med mera. Det finns inte stolar åt alla, de stolar som finns är i så dåligt skick att de knappt går att använda. Listan tar aldrig slut!

Det mest makabra för kvällen blev, när en ledamot i BUN-nämnden talade om, att nämndens nästa möte ska förläggas till Vågbroskolan. Det finns ingen plats, ropade en i församlingen!

Med detta vill jag bara säga, att det är inte bara vi pensionärer som har det kämpigt, utan också vår så kallade framtid som verkligen har det bekymmersamt!

Roland Laurin

SPI Välfärden, ledamot KF

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons