Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är pensionärer mindre värda hos Ica Maxi?

Signaturen F.d. Ica-kund kritiserar Ica Maxi i Hudiksvall och Icas kundkorts utformning. Skribenten får Svar direkt av Peter Berglund, Ica-handlare.

Annons

Det första man möts av när man kommer till Ica Maxi i Hudiksvall är att p-platserna närmast ingången är reserverad för barnfamiljer eller de som har handikapptillstånd. För att få plats att ta sig ur bilen och få med sig eventuell rullator eller få plats för medhavd krycka så får man parkera närmast sopstationen (återvinningsanläggningen). Därifrån är det motlut ända till ingången.

Sedan är man som trogen kund med dålig pension inte värd att ge rabatt på Mina varor. Mina pengar räcker inte till att handla så mycket att jag når upp till gränsen för att få någon rabatt. Nästa steg blir att jag även mister mitt Ica-kort.

Jag förstår att det finns mer pengar att tjäna på en stor barnfamilj än en fattig ensamstående pensionär som bara har gynnat Ica i drygt 50 år. För någon månad sedan föreslog en vän att gå med i Coop i stället. Där var jag välkommen. Jag fick dessutom ett erbjudande att om jag handlade på tisdagar så får man fem procent rabatt på hela köpet! Sagt och gjort, i veckan handlade jag där och fick över 17 kronor i rabatt. Det är mer än jag har fått i höjning på min pension under de senaste två åren.

Dessutom fick jag erbjudande om att handla vissa varor med upp till 50 procent rabatt! Bli inte gammal och fattig pensionär om du vill handla på ICA, för då går du miste om gräddfilen och hamnar vid sopstationen med uppförsbacke utan rabatter och ICA kort.

F.d. ICA kund

Svar direkt

Jag vill börja med att betona, hos oss har alla kunder lika värde, utan undantag.

Handikapparkering är en självklarhet närmast entrén. Familjeparkeringarna ligger mot ena sidan i huvudsak, men erbjuder en möjlighet att låta barnen gå till butiken utan att gå på vägbanan.

Detta tycker de allra flesta är en väldigt bra service och säkerhet. Alla vi andra har cirka 320 parkeringsplatser att välja på och det är väldigt sällsynt att man ska behöva parkera ända nere vid infarten till parkeringen.

De flesta rabatter, aktiviteter och den låga prisnivå vi har i butiken på vårt mycket breda sortiment, får alla ta del av. Så en bra affär kan du med all säkerhet göra även hos oss, alla dagar i veckan.

Sedan får man ytterligare förmåner och erbjudanden om man handlar för minst 1200 kronor per månad och drar sitt kort. Detta behöver inte bara vara på Maxi. Det gäller hos alla Ica-butiker och sköts av Ica centralt, eftersom en enskild butik inte får ha ett personregister över kunderna.

Ica-kortet får du behålla så länge du själv vill. Det finns olika alternativ av Ica-kort, men de är samtliga bonusgrundande och ger dig rätt till erbjudanden kallat ’kortpris’.

Så hamna vid sopstationen med uppförsbacke utan rabatter och Ica-kort behöver inte inträffa, om du inte vill

Kontakta gärna mig i butiken om du funderar på något kring detta eller om du har ytterligare synpunkter. Jag/vi tar gärna emot det, av alla dess slag.

Peter Berglund

ICA Handlare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons