Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför är man så rädd för det enkla?

Varför är man så rädd för det som är enkelt och billigt? En spikmatta kostar inte så mycket mer än ett besök hos en sjukgymnast eller liknande. Och hur långt kommer man med det?

Annons

Hur forskare kommit fram till att spikmattan endast har placeboeffekt, vet jag inte. Men utan att ha låtit människor pröva den och tagit del av deras uppfattning kan man knappast ha kommit långt. Ett förfarande som Konsumentverket har slagit ner hårt på i företagets marknadsföring. Och i så fall utmynnar det hela endast i att ord står mot ord.

Att den inte kan bota svåra sjukdomar kan väl var och en riva av sitt eget enkla förstånd. Till den ängslige sjukgymnast som anmälde företaget till KO vill jag bara säga att det ena inte nödvändigtvis helt behöver utesluta det andra. Det är ju allmänt känt att om man lyckas lösa upp spänningar i muskulaturen och öka blodgenomströmningen så mår hela kroppen bättre och värken ger med sig.

Det kan man uppnå med spikmattan. Att den dessutom sprider ett välbefinnande i kroppen, får en att slappna av och ger bättre sömn är ingen lögn. Det finns många fördelar med att ha en spikmatta hemma.

Varför är man så rädd för det som är enkelt och billigt? En spikmatta kostar inte så mycket mer än ett besök hos en sjukgymnast eller liknande. Och hur långt kommer man med det? Har man haft värk så länge man kan minnas och har prövat det mesta, då ger man sig inte hän åt inbillning.

Men med regelbunden användning av spikmattan håller man värken i schack och mår mycket bättre. Vill poängtera att mattan jag här talar om gäller originalet, den äkta Shaktimattan.

Gertrud Jonsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons