Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdnadsbidraget är inte allt

Svar till Kerstin Holmström. Slutklämmen i din insändare var: "Låt barnen växa upp i trygghet med mamma och pappa tills de är utvecklade och redo att möta samhället!" Är det bara vårdnadsbidraget som skulle kunna åstadkomma detta?

Annons

Svar till Kerstin Holmström (10/3).

Slutklämmen i din insändare var: "Låt barnen växa upp i trygghet med mamma och pappa tills de är utvecklade och redo att möta samhället!"

Är det bara vårdnadsbidraget som skulle kunna åstadkomma detta? Jag tycker att barnen utvecklas i trygghet även om föräldrarna förvärvsarbetar. Nuförtiden är papporna lika engagerade i barnen, så de deltar i hushållsgöromålen och leker med barnen. Mamman behöver inte "jobba hela natten".

I förskolan har barnen kompisar och gör mycket roligt och lärorikt. Om vårdnadsbidraget vore så eftersträvansvärt, så borde väl feministerna och kvinnogrupperna strida med näbbar och klor, för att få det genomfört. Kan hända att min synvinkel är ensidig, men den grundar sig inte enbart på erfarenheter i den närmaste kretsen.

Det är väl bara bra om du, Kerstin, lyssnar på människor. Du tycks känna till en massa problem och har säkert förslag till lösningar. Att det finns problem det vet väl jag också (fast jag inte tillhör "fotfolket"), men man kan inte lägga all skuld på avsaknaden av vårdnadsbidrag och på föräldrar som lämnar sina barn på förskola.

Pirkko

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons