Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vårdgaranti – för vem?

Hur kan ni landstingpolitiker sitta och se på hur våra barn och ungdomar som är sjuka inte får hjälp av sjukvården?!

Annons

Svårt sjuka barn och ungdomar i psykiska/neuropsykiska sjukdomar som inte får komma i tid till BUP och utredas och få vård. Hur prioriteras våra skattepengar inom landstinget?

Vårt barn fick i somras vänta cirka fem veckor på att komma till ett första "bedömningssamtal" och som jag förstått ska detta ske inom två veckor. Det bestämdes redan på mötet att vårt barn skulle utredas vidare för en eventuell diagnos. Från det samtalet så gäller 30 dagars vårdgaranti. Vi har fortfarande inte blivit kallade till någon utredning trots att vi ringer var och varannan vecka och stöter på och förklarar vad akut läget är. Varför finns det vårdgaranti när det inte hjälper?

Vårt barn lever i rent kaos med psykisk smärta ångest och oro varje dag. Ingen människa ska få må så dåligt och absolut inte ett barn, i vårt land utan att få hjälp. Mina funderingar är; fungerar BUP sämre nu när Söderhamn flyttades ihop med Bollnäs? Fungerar verksamheten som den ska? Finns det brister som skulle kunna rättas till så våra barn och ungdomar får snabbare och bättre vård? Eller är det så att våra politiker som troligen aldrig sett verkligheten (svårt psykiskt sjuka barn) inte tar detta problem på allvar utan bortprioriterar våra skattemedel på mindre viktiga saker som till exempel konst/utsmyckning på sjukhusen etcetera...

Upprörd

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons