Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdefull småstad..?

Jag vet att åtminstone någon har tyckt att Hudiksvall kanske kunde må bra av att få fler invånare. Det tycker inte jag. Med fler invånare kommer också mer trafik – fler bilar på vägarna. Vem vill ha det? Det kan väl vara tillräckligt med bilköer på vissa håll och tider redan nu?

Annons

Jag ser ett intresse i att bevara Hudik, inte förändra den till en större stad. Sådana finns på andra håll.

Renovera och underhåll äldre byggnationer. Äldre träbyggnader gillar jag.

Givetvis behöver stoppen i trafiken på grund av bomstängningarna, när mer tågtrafik släpps på, lösas. Men det borde ligga på Trafikverket att projektera för ett spår utanför staden. Det borde väl inte ta så lång tid att planera och bygga en sådan sträckning speciellt inte när man redan bygger för E 4.

Stänger man flera spåröverfarter så kommer det mer trafik på de resterande. Liksom det gör när man stänger gator – mer trafik på de kvarvarande, mindre möjligheter.

Jag tycker också att man kan bevara en stor del av hamnområdet. Vem vill att den populära vyn från tågstationen ut över vattnet byggs för?

Jag tänker mig ett hus för ungdomar i hamnområdet – likt fryshuset i Stockholm – nära i anslutning till Magasinsgatan. En stor utomhusscen med artistens vy ut mot vattnet, borde kunna locka artister. Kanske kunde man ha ett utomhusbad/ kallbadhus mot gränsen där det privata ägandet av hamnområdet tar vid, där finns redan sand. Eller nedanför Köpmanberget.

Vatten och grönområden med stora träd, i anslutning till stadsbebyggelse kan lindra vid extrema temperaturer, vilket kan komma i en framtid med temperaturhöjning och naturkatastrofer.

Jag tänker mig park- eller kolonilottsområde speciellt för pensionärer i närheten av centrum. Det tror jag är bra för fysisk träning och socialt umgänge. Dessutom skulle man kunna odla sin egen mat – lokalt och ekologiskt.

Områden för kolonilotter/parker/trädgårdar kan vara bland annat nedanför Köpmanberget, Håstaholmen, och grönområdet mot reningsverket.

Finansiering av kommunens verksamheter bör kunna komma från andra håll än att sälja ut mark för bostäder. Kolonilottsområde är något jag tycker kommunen borde kunna erbjuda sina pensionärer, kanske till och med köpa in mark för. Det skulle kunna vara ett hälsoprojekt, friskvård.

Mer grönområden och bevara småstaden (restaurera, underhåll). Inte mer bilar och stress i trafiken på gator i stan, tack.

Oskar Sjödin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons