Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varannan Rättvisemärkt

Genom enkla och smarta val i butiken kan vi se till att de människor på andra sidan jorden som producerar våra matvaror får chansen till förbättrade arbets- och levnadsvillkor.

Annons

Att förändra världen kan kännas som en övermäktig uppgift. Men det är inte svårt att bidra till en bättre värld. Genom enkla och smarta val i butiken kan vi se till att de människor på andra sidan jorden som producerar våra matvaror får chansen till förbättrade arbets- och levnadsvillkor. Själv väljer jag gärna den etiska och sociala märkningen Rättvisemärkt så ofta jag kan.

Varje gång jag handlar har jag möjlighet att göra skillnad för de odlare och anställda som odlar mitt kaffe, skördar mina bananer eller har plockat mina teblad. Chokladkakor, müsli, honung, juice, glass, rosor och fotbollar är några av alla de Rättvisemärkt-certifierade produkter som finns att välja på i dag.

Att handla Rättvisemärkt kostar ibland lite extra. Men när jag betalar lite mer för en Rättvisemärkt produkt vet jag att odlaren redan har fått betalt, ett garanterat minimipris som överstiger produktionskostnaden. Dessutom får de genom sin försäljning en premie som kan investeras i en ny brunn, mikrokrediter eller en skola för barnen. Detta ger trygghet för alla de som inte har så stora marginaler att leva på.

Varje gång jag väljer Rättvisemärkt så gör jag skillnad, oavsett om det är varje, varannan eller var tionde gång jag handlar. Ingen kan rädda världen på egen hand, men om alla drar ett litet strå till stacken, så kan vi på allvar göra stor skillnad. Jag väljer Rättvisemärkt så ofta jag kan. Gör det du med!

Catja Kaloudis

 

 

 

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons