Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var tydliga mot medborgarna!

/
  • Om det är några grupper vi som politiker har större ansvar än övriga så är det definitivt våra barn och äldre, skriver Micke Jonsson (M).

Om det är några grupper vi som politiker har större ansvar än övriga så är det definitivt våra barn och äldre, skriver Micke Jonsson (M) i Ovanåker.

Annons

Med anledning av de stora frågor vi står inför kring skolor och äldreboenden i vår kommun funderar jag på en hel del saker och ting. Runt skolfrågan står det närmast inför Edsbyn och Celsiusskolan och dess framtida utformning. Oppositionen i vår kommun bestående av C, KD, V och SD har "slängt" in 50 Mkr i investering för en F–6-skola som ingen vill ha, varken elever, lärare eller föräldrar, dessutom är beloppet inkastat med "fingret i luften"-metoden, alltså grovt tillyxat storleksmässigt, dock enligt mitt förmenande väldigt lågt tilltaget i underkant. Utöver detta så är problematiken med matsalen och den undermåliga 7–9-skolan helt olöst och där står Arbetsmiljöverket och stampar. Varför inte arbeta vidare med BUN:s uppdrag från KF i december 2014 och få den redovisningen till att börja med? Man ska ju komma ihåg att även C och KD har ledamöter i BUN som deltagit i den här resan.

Snart nog kommer vi också att behöva bestämma om inriktningen kring vårt behov av äldreboende och de investeringar de kräver i Ovanåker. Risken är stor att vi även där stöter på samma patrull och motstånd vad det gäller även den investeringen, och även detta bara för att markera sin politiska makt i vår kommun och därmed skada tredje part, våra barn och äldre. Komihåg vad KF:s ordförande Bertil Eriksson (KD) sa i radion strax före jul, att nån större skuldsättning än 50 Mkr har vi inte råd med då vi ska vinna valet 2018. Min fundering blir då, vinna valet ihop med vilka, nuvarande oppositionstrojka eller? Med detta i färskt minne funderar jag också på vad som ska hända med Alftaskolan, eller inte med Bertils sätt att resonera, även den skolan behöver en rejäl ansiktslyftning efter årtionden av eftersatt underhåll.

Man kan i dessa frågor fundera på sitt uppdrag som politiker och vilka man företräder, sig själv eller sina väljare? Om det är några grupper vi som politiker har större ansvar än övriga så är det definitivt våra barn och äldre.

Med anledning av ovanstående frågor och funderingar vill jag att de partier som röstat för den drift och investeringsbudget i KF i december 2015, det vill säga C, KD, V och SD berättar för våra medborgare vad de egentligen röstat för och de konsekvenser detta medför!

Micke Jonsson (M)

Ovanåker

Läser du ofta nyheter i din mobiltelefon? Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons