Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var rädd om dem som kommer igen

Annons

Humanist uttalade sig (3/7) om den farliga spriten, borde må bra av att veta mer om den och varför man blir missbrukare av alkohol, spel och sex...

Du anklagar Gudrun Schyman att vara alkoholist, det är fel, hon var missbrukare av alkohol, blev fri sitt förnekande. Jag vet ej, men troligen är hon ej en så kallad nykter alkoholist, ty en sådan får återfall i alkoholism av en lättöl. Alkoholister är en liten del av befolkningen, de flesta är missbrukare.

Så här ser prognosen ut för en begynnande alkoholism – förnekande, arbetsplatsproblem, penningbrist, rattfylleri, kriminalitet, geografisk flykt, självmordstankar, psykiska och somatiska problem och sjukdomar.

Även nykterister hängiver sig till omoraliska brottsliga handlingar, men undgår straff.

Sexmissbrukare är inte så begivna på sprit, sex eller sprit – likvärdigt rus, utlösning för stundens välbefinnande. Sak samma med cigarettmissbruk. Somliga är omättliga. De röker, super och har sex, dålig sex...

Det är komplicerat att vara en levande människa i dagens samhälle. Bättre lyss till den sträng som brast, än att aldrig spänna en båge.

Förlåten, var rädd om dem som klarar att komma igen, med vishet.

Birgitta Ahlgren

legitimerad sjuksköterska i psykiatri, somatik och kropp och själ

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons