Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var inte blind för det som gått snett

Jag tror att vi som kristna bör klara av att skilja mellan gott och ont, utan att hamna i det träsk av förtyck som förekommit på olika håll i världen under historiens gång och som Miriam och Evan Berjlund påminner om.

Annons

Jag vill tacka Miriam och Evan Berjlund för en tydlig redovisning av sin syn på frågan om homosexuell samlevnad (17/11).

Det förklarar varför de inte accepterar de råd och anvisningar vi finner i Bibeln, utan väljer en mer tidsanpassad tolkningsmodell. Det är beklagligt att de inte ger utrymme för den nytestamentliga förståelsen av vad Guds kärlek vill åstadkomma för att avhjälpa och tillrättalägga sådant som gått snett på grund av syndafallet och den degeneration som detta medfört för hela människosläktet.

Jag tror att vi som kristna bör klara av att skilja mellan gott och ont, utan att hamna i det träsk av förtyck som förekommit på olika håll i världen under historiens gång och som Miriam och Evan Berjlund påminner om. Vi bör heller inte låta oss fångas av den så kallade situationsetik, där det mesta kan försvaras på grund av rådande omständigheter.

Givetvis är vi som kristna skyldiga att älska alla människor – till och med våra fiender – men det får inte göra oss blinda för vad som gått snett eller göra oss rädda för att tala om vad som är gott och ont. Om vi gör det har vi tappat bort det budskap om räddning och livsförnyelse som genomstrålar både Gamla och Nya testamentet. Då har vi blivit den svans, som bara hänger med, utan att åstadkomma någon förändring. Saltet har förlorat sin sälta.

Jerker Sjölander

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons